BLOG 2019-01-09 IJMUIDEN

Eindelijk…..
Op 9 januari 2019 was het eindelijk weer een weer om er met het fotoclubje ‘Natuurlijk’ erop uit te trekken. Wij waren al snel eens over de fotolocatie: het strand van IJmuiden. Wij wilden de zonsopkomst vastleggen en bezig gaan met lange sluiteropnames. Nu lijkt het misschien onmogelijk om aan de Noordzee kust de zonsopkomst te fotograferen, maar niets is onmogelijk. Zeker niet in de winter en op het strand van IJmuiden(*). De hoek waarop de zon opkomt ten opzichte van het strand is zodanig dat je zowel de zee als de opkomende zon kunt vastleggen. Zie de afbeeldingen hieronder.

(*) Er zullen vast nog wel meer plekken zijn langs de Noordzeekust waar dit mogelijk is, maar bij IJmuiden wist ik dit uit ervaring zeker.

BLOG 2019-01-09 IJMUIDEN

Watervlaktes die op het op het strand zijn achtergebleven bij eb geven een mooie weerspiegeling van de lucht. Daar maak ik dan graag gebruik van.

BLOG 2019-01-09 IJMUIDEN

Als er geen water meer op het strand is, dan loop ik altijd een paar meter de zee in. Het laagje water, dat nadat een golf zich terugtrekt, vormt een mooie spiegel voor hetgeen in de lucht plaatsvindt. Zo kun je lucht, de wolken en zoals deze ochtend, de zonsopkomst mooi dubbel vastleggen.

BLOG 2019-01-09 IJmuideN

Ondanks dat ik altijd laarzen aan heb en ik de golven goed in de gaten houd, word ik toch soms verrast. Soms gaat het net goed, maar soms loopt het water mijn laarzen in…..

Met dank aan Martijna die deze opname maakte.