BLOG-WATERLOOPBOS-HEADER

Als wij als fotogroep ‘Natuurlijk’ besluiten om ergens naar toe te gaan om te fotograferen, dan is het vinden van dat ‘ergens’ iedere keer weer een uitdaging. Echter gold dit niet voor 7 november 2018. Onwetend van elkaar had een stel en ik op een avond gekeken naar een reportage van het Waterloopbos. Een stuk natuur in de Noordoostpolder dat in de jaren ’60 door het voormalige waterloopkundig laboratorium De Voorst, werd gebruikt als proeftuin. Diverse nationale en internationale waterlopen, waterwegen en havens werden in dat bos nagebouwd en gebruikt om allerlei stromingen te kunnen meten.

Het waterloopkundig laboratorium bestaat niet meer, maar de verschillende modellen liggen er nog steeds. Natuurmonumenten beheert dit stuk gebied en langs de modellen lopen verschillende wandelroutes. Voor ons als fotoclub weer eens iets anders dan natuurfotografie alleen.

Het bezoeken ervan is zeker de moeite waard en is ook in zekere zin fotogeniek. Mede door de herfstkleuren was het in het bos schitterend, dus kon er naar hartelust gefotografeerd worden.
Of wij er nog een keer naartoe gaan….? Denk van niet. Het is toch een heel eind rijden en om nu nog een keer de modellen cq de restanten daarvan te fotograferen…

Hoe dan ook; wij hebben het gezien en zijn weer een ervaring rijker.

2018-11-07 BLOG WATERLOOPBOS
2018-11-07 BLOG WATERLOOPBOS