18-09-30 HATERTSE VENNEN HEADER

Zo eens in de zoveel tijd neem ik deel aan een workshop van een bekende natuurfotograaf. Zo had ik mij afgelopen zondagochtend 30 september aangemeld voor een workshop landschapsfotografie. Een workshop verzorgd door fotograaf Michel Lucas in het prachtige gebied van de Hatertse Vennen.

Michel woont niet ver van deze vennen en fotografeert daar al ruim 10 jaar met grote regelmaat. Een fotograaf die het gebied op zijn duimpje kent. En tevens een fotograaf die in staat is om in het veld zeer waardevolle tips te geven.

De weersomstandigheden op deze ochtend waren ronduit super. Er hing een mooie neveldeken over de vennen waardoor bijzonder fraaie en mystieke beelden ontstonden. Het ook zo mooi mogelijk in beeld brengen is een uitdaging. Gelukkig keek Michel regelmatig over de schouder van de deelnemers mee en dacht hardop mee over composities en camera-instellingen.

Terugkijkend op deze workshop kan ik niets anders zeggen cq schrijven dat hij voor mij zeer geslaagd is. Behalve dat wij de natuurlijke elementen mee hadden, was het inspirerend, ogen openend, bevestigend en bovendien ook erg gezellig. Wat mij betreft een aanrader!

Hieronder een prachtige opname die Michel ‘stiekem’ van mij maakte + nog een drietal foto’s van eigen hand daar weer onder.

Hatertse Vennen - workshop - 30 september 2018
Hatertse Vennen - workshop - 30 september 2018
Hatertse Vennen - workshop - 30 september 2018
Hatertse Vennen - workshop - 30 september 2018