BANNER PROFIEL

‘HANS BRONGERS, THUIS IN DE NATUUR/FOTOGRAFIE’

Het ‘mooie’ niet alleen voor mijzelf houden
Mijn naam is Hans Brongers (1950) en ben een gepassioneerd fotograaf woonachtig in Houten. Veel van mijn vrije tijd ben ik buiten in de natuur te vinden en noem mij daarom ook wel een ‘buitenfotograaf’. De natuur in het algemeen en landschappen in het bijzonder hebben mijn grote voorliefde om te fotograferen. Daarbij leg ik niet alleen dat geen wat rondom ons is op een zo creatief mogelijke manier vast, maar wil dit alles bovendien graag met anderen delen. Daarom deze website met onder andere een greep uit mijn werk.

Autodidact
Hoofdzakelijk heb ik de kunst van het fotograferen geleerd en leer dit nog steeds, door te kijken naar het werk van andere (natuur) fotografen. Want: ‘Beter fotograferen, start met beter kijken!’ Niet alleen kijken naar het werk van anderen, maar vooral ook om mij heen kijken in de natuur…buiten. Dingen zien, denken in composities, de opname in gedachten voor mij zien, dat zijn voor mij de belangrijkste uitgangspunten bij de fotografie. De regels van de fotografie zijn er natuurlijk niet voor niets, maar ik gebruik deze hoofdzakelijk om daarbinnen mijn eigen gevoel te volgen. Wat rest is de camera instellen en …..de ontspanknop indrukken!.
Daarnaast laat ik mij graag inspireren door regelmatig workshops van bekende natuurfotografen in Nederland te volgen. Een workshop biedt mij niet alleen de mogelijkheid kennis te maken met een voor mij nieuw gebied, maar geeft mij vooral ook de mogelijkheid om mijn eigen kennis en kunde aan te scherpen of juist uit te breiden.

Een keer met mij op pad?
Als u een keertje met mij op pad wil, dan kan dit. Zoals ik al eerder schreef, ben ik ervan overtuigd dat het uitwisselen van kennis en ervaring in de praktijk….in de natuur veel nieuwe ontdekkingen oplevert. Behalve dat het erg inspirerend is, biedt het tevens de unieke mogelijkheid om kennis te nemen van elkaars technieken en werkwijzen.
Spreekt u dit aan, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Meer informatie
Mocht het werk van mij u aanspreken en u wilt weten of en wat hij voor ik kan doen op het gebied van de fotografie, of heeft u hierover vragen aan mij …….vul dan het contactformulier in. Op een reactie van mij hoeft u niet lang te wachten.

Veel kijk- en leesplezier op mijn website.