2018-11-04 NOORDEVELDSE MOLEN HEADER BLOG

Mijn voorliefde van molens gecombineerd met de mogelijkheid om vanuit de lucht te fotograferen, maakt dat ik voorlopig weer een dankbaar en uitdagend fotodoel heb.
De eerste molen waarbij ik het fotograferen vanaf de drone wilde proberen, was de Noorderveldse Molen nabij het plaatsje Dussen. Bewust koos ik voor deze molen omdat de molen niet bewoond is. Zo wil ik mogelijke overlast tot het minimum beperken.
Of liever nog; voorkomen dat de molenaar de drone uit de lucht schiet, zoals hier te lezen is.

2018-11-04 BLOG DE LUCHT IN

De ochtend dat ik naar de Broek Molen reed was er eentje om door een ringetje te halen. De grond overal licht berijpt door de eerste nachtvorst en een prachtig kleurrijke blauwe uurtje. Voor het fotograferen van de molen vanaf de grond kwam de zon niet echt ideaal op. De kleuren maakte evenwel dat ik het schouwspel mooi in beeld kon brengen.

2018-11-04 BLOG DE LUCHT IN

Het is een regel dat er niet voor zonsopkomst (en na zonsondergang) met een drone gevlogen mag worden. Als van zelf respecteer ik deze regel, maar de verleiding was die ochtend wel groot om toch net iets eerder de lucht in te gaan. Ik deed het niet en wachtte totdat de zon zich liet zien aan de horizon.
Het wachten loonde, want de net opkomende zon bescheen niet alleen de molen mooi, maar ook de omgeving waarin deze staat.

BLOG - LEREN FOTOGRAFEREN

Een van de beelden die ik in mijn hoofd had was een opname gemaakt recht boven de molen. Het resultaat vind ik niet zo bijzonder, dus houd ik mij voorlopig aan beelden waarop de molen mooi in zijn omgeving staat.

De gehele ‘operatie’ duurde zeker niet langer dan tien minuten. Als er dan toch sprake zou zijn van geluidsoverlast, dan heeft deze niet langer geduurd dan tien minuten. Dit houd in, net als bij alle andere vormen van fotografie, dat je van te voren niet alleen bedenkt wat je wilt fotograferen, maar vooral ook hoe.

Op deze ochtend kijk ik met veel genoegen terug, de weersomstandigheden waren gunstig en ik heb weer iets aan ervaring opgedaan.