2018-10-17 DE LUCHT IN HEADER

Al heel lang kan ik mij verlekkeren aan beelden, stilstaand of bewegend, gemaakt vanaf een drone. Lang heb ik dan ook met de gedachten rond gelopen om er zelf een aan te schaffen. Talloze websites heb ik bezocht om te achterhalen welke drones er allemaal zijn en wat zij in huis hebben. Zo kwam ik op een gegeven moment op de categorie ‘Vakantiedrones’. Drones compact van formaat, maar voorzien van een relatief goede camera.

De drones van DJI kregen gaandeweg mijn voorkeur en met name de Mavic Pro sprak mij zeer aan. Toen ik in gedachten voor deze Mavic Pro koos, begon de fase van durf ik het wel aan om met een drone te vliegen? Hierop heb ik weer talloze films en tutorials op internet bekeken. Allemaal deden zij geloven dat het vliegen met een drone helemaal niet zo moeilijk is. Spannend, dat wel en dan met name de eerste paar keer.

Op een gegeven moment bood een bekende van mij, een ervaren drone piloot, aan om de eerste vlucht samen te gaan maken. Dat was voor mij het moment om de knoop door te hakken. Op dat zelfde moment kwam ook de nieuwe versie van de Mavic Pro uit….de Mavic 2 Pro. Een drone met een aanzienlijk aantal verbeteringen, met name op het gebied van de veiligheid, de stabiliteit en……de camera!

Kortom; niet veel later was ik de gelukkige eigenaar van mijn eerste drone en vloog ik voor het eerst wat rondjes boven de Soesterduinen.

BLOG - DE LUCHT IN 2018-10-18

Vanaf mijn eerste solovlucht, vloog ik zo vaak als ik kon om de drone te leren besturen en te ervaren wat vliegen in feite betekent.
Zo reed ik op een zekere dag over de Lekdijk bij Amerongen. De grond was toegedekt met een fraaie neveldeken. Snel liet ik de drone het luchtruim kiezen en kon een paar mooie opnames maken boven de Amerongse Bovenpolder.

BLOG - DE LUCHT IN 2018-10-18

Ook vloog ik dichterbij huis boven een aantal forten.
De opname hierboven is van Fort Everdingen.

BLOG - DE LUCHT IN 2018-10-18

Allengs durfde ik de drone hoger en verderweg te sturen.
De opname hierboven is van Fort Vechten vanaf een hoogte van ca 70 meter.