BLOG ASSES HEADER

Enige tijd geleden schaftte ik mij een drone aan (DJI Mavic 2 Pro). Een lang gekoesterde en weloverwogen wens.
Hoe dan ook, al snel bleek mij dat het hebben van de drone niet genoeg was. Op internet zijn namelijk vele accessoires te koop. Van sommige artikelen kan ik mij het directe nut niet bedenken, maar bij een aantal zeker wel.

Het DJI Fly More pakket
Het DJI Fly More pakket bestaat onder andere uit een tweetal extra accu’s een oplader voor 4 accu’s en een snoer om de accu’s in de auto op te laden.
Daarnaast kent het pakket tevens een draagtas voor de drone en de Fly More artikelen. Op zich een handige tas, maar erg krap en wat moet je met een tas naast je rugzak met fotoapparatuur? Maar…de accu’s zijn absoluut een must have.
De accu van de Mavic 2 gaat volgens de papieren bijna 30 minuten mee. Mijn ervaring tot nu toe is dat de Mavic 2 best een tijdje kan vliegen, maar 30 minuten heb ik nog niet gehaald. Het koude weer is daar debet aan, want accu’s lopen nu eenmaal bij koude sneller leeg.
Kortom; het is dus helemaal niet verkeerd om een aantal extra accu’s te hebben.

BLOG - ASSESCOIRES DRONE 2018-12-05

Het Landing Platform
Tja, een landing platform, een schijf met daarop een H.
Inderdaad, zo’n H die je op Heli platforms ziet staan. Het platform dat ik kocht is er een van kunststof en heeft een diameter van 55 cm. Dit platform heeft een blauwe en een oranje zijde en is tot een kleine schijf op te vouwen.
De reden waarom ik een dergelijk hulpmiddel al snel aanschafte, heeft alles te maken met mijn eerste vlucht. Deze vond plaats in het zand van de Soesterduinen. Al snel zat er, door de rotatie van de propellors, toch op verschillende plekken van de drone zand en dat is nu net wat je niet wilt.

Het platform zorgt er voor dat zand niet direct onder de drone opwaait met alle gevolgen van dien. Hetzelfde geldt voor (lang) gras. Je kunt met een landing pad dus je drone op laten stijgen en laten landen zonder dat deze vies wordt of de propellors van alles en nog wat raken op de grond….met alle gevolgen van dien.

De iPad Mini als monitor
De remote control van de Mavic 2 is zo gebouwd dat je de smartphone erin kan klemmen. Via de DJI app fungeert jouw smartphone als beeldscherm. Zo heb je naast het actuele beeld dat via de camera onder de drone binnenkomt, ook alle essentiële informatie.
Die informatie is echt belangrijk, maar beslaat een flink deel van de rand van je scherm. Het actuele beeld wordt daardoor een beetje een ondergeschoven kindje.

Speurend op internet zag ik een video waarin werd getoond dat een iPad Mini ook precies past op de plek van de remote control als de smartphone. Het verschil in beeld grootte tussen de iPad Mini en de smartphone is enorm. Het geeft het actuele beeld overduidelijk weer, zonder tekort te doen aan de essentiële informatie aan de randen van het scherm. De iPad Mini was daarom een volgende aankoop van mij.

De tablet past inderdaad met enige moeite tussen de 2 armen van de remote control, maar zit daardoor ‘gevaarlijk’ dichtbij een knopje met 3 standen. Een van die standen is de zogenaamde Sportmode en om die te kunnen te kunnen cq te willen gebruiken, moet je de drone wel heel erg onder de knie hebben. De reactie en de snelheid van de drone is in de sportmode alleen bedoeld voor hen die met de drone willen racen. Omdat ik het veel liever houd bij de drone fotografie, vermijd ik die stand.
Om dit te voorkomen heb ik kort geleden een houder besteld, waarin het tablet past zonder iets of wat in de weg te zitten…wel zo veilig.

BLOG - ASSESCOIRES DRONE 2018-12-05

De tablet houder.

BLOG - ASSESCOIRES DRONE 2018-12-05