BLOG 2019-02-09 HOGE VENEN

In 2018 nam ik deel aan een fotoworkshop georganiseerd door natuurfotograaf Michel Lucas. Deze workshop vond plaats bij de Hatertse en Overasseltse Vennen. Deze zelfde Michel organiseert, onder andere, ook een meerdaagse workshop in de Hoge Venen in België. Een hoog gelegen veenplateau dat zich bij uitstek leent tot het maken van (landschaps)foto’s. Bovendien is het een natuurgebied waar in de winter flink wat sneeuw kan liggen. Het enthousiasme van Michel voor de Hoge Venen en diens foto’s maakten dat ik geïnteresseerd werd in deze workshop. Zo tekende ik mij in voor de workshop van 8 tot en met 10 februari 2019.

Het weer laat zich niet voorspellen, zo ook het weer in de Hoge Venen. Lag er daags voor onze komst nog een flink pak sneeuw, op de dag dat wij aankwamen was dit al weer nagenoeg verdwenen. De voorspellingen waren zo wie zo niet goed voor het fotoweekend, veel regen en nog veel meer wind. Wat mij betreft niet de omstandigheden om nu eens lekker foto’s te gaan maken. Maar goed; wij waren er nu dus zaterdagochtend vroeg op pad. Tot onze verbazing bleef het de hele dag best wel goed fotoweer.

BLOG 2019-02-09 HOGE VENEN

Die zaterdag bezochten wij eerst het prachtige Perlenbachtal met een snel stromend riviertje erin. Na een flinke klim een rots op kregen wij een mooi overzicht voorgeschoteld. Nadat de eerste groep, waartoe ik behoorde, klaar was op de rots werd er gewisseld met de groep die in het dal had gefotografeerd.
In het dal, langs het riviertje vond ik het misschien wel mooier dan op de rots.

BLOG 2019-02-09 HOGE VENEN

Na de lunch reden wij naar het dal van het snelstromende riviertje de Hoeghne. Door de vele regen en sneeuw kolkte het water naar beneden en was het een feest om daar te ‘spelen’ met sluitertijden en composities.

BLOG 2019-02-09 HOGE VENEN

De volgende ochtend was het weer bar en boos. De vele regen en de harde wind waren voor mij en mijn mede passagiers reden om niet verder deel te nemen aan de workshop. Ik vind het bijzonder jammer dat het weer zoveel roet in het eten gooide. Neemt echter niet weg dat ik weer een nieuw en prachtig gebied heb mogen ontdekken. Reden om hier nog eens naar terug te keren.

Naast foto’s maakte ik ook een korte film van met name onze belevenissen op zaterdag. Het filmpje is hieronder te bekijken.