BLOG DRONE CAMERA HEADER 02

Nee, ik hoef niet opnieuw te leren fotograferen, althans dat is mijn bescheiden mening. Nee, de titel duidt op het feit dat ik mij eerst wil richten op het leren maken van goede foto’s met de drone.
Een goede vliegvaardigheid is uiteraard een eerste vereiste. Echter dat niet alleen. Het bepalen van een mooie compositie voor een landschapsfoto vanuit de lucht is ook een vak apart. Vragen als vanaf welke hoogte en onder welke hoek maak ik een foto, kunnen alleen beantwoord worden door veelvuldig oefenenen.

Bij het maken van een film vanuit de lucht komt daar ook nog eens de kunst van het maken van verschillende soorten shots bij. Een goede film maken betekent dus nog meer vaardigheden tegelijkertijd beheersen. Meer dan bij het fotograferen alleen en dat is dan ook de reden dat ik mij vooralsnog beperk tot het fotograferen met de drone.

Naast het zo vaak als maar kan vliegen en fotograferen, besteed ik thuis menig uurtje aan het bekijken van video’s / tutorials van diverse drone fotografen. Via hen word ik niet alleen wijzer wat betreft de technieken van de drone fotografie, maar ook wat de beste instellingen zijn. Instellingen niet alleen wat de camera betreft, maar ook van de drone zelf.

Bij het kijken van al die video’s neem ik niet alleen de tips en adviezen van de drone fotografen tot mij. Nee, ik zie daarbij ook de landschapsfoto’s die deze fotografen maken met hun drone en word steeds enthousiaster voor deze tak van (landschaps)fotografie. Ondanks dat wil ik toch ook graag op een gegeven moment gaan filmen met de drone. Wanneer dat moment is……?

Hieronder een viertal opnames die ik tot nu toe maakte met mijn drone.

BLOG - LEREN FOTOGRAFEREN
BLOG - LEREN FOTOGRAFEREN
BLOG - LEREN FOTOGRAFEREN
BLOG - LEREN FOTOGRAFEREN

Sporen van koeien in een opgedroogd ven – Leersumseveld.

Mocht je meer (technische) informatie willen over de Hasselblad camera die onder de Mavic 2 Pro zit, lees dan hier verder.