BLOG OSMO POCKET HEADER

Het was ergens in september of oktober 2018 toen de firma DJI (van de drones) bekend maakte een nieuw product op de markt te brengen. Een product waar ik direct razend enthousiast van werd.
Zoals bekend maak ik de laatste tijd ook graag video films bijvoorbeeld tijdens onze wandeltochten. Omdat ik geen gesjouw wil van apparatuur tijdens het lopen kocht ik de GoPro Hero 6 Black. Super klein en prima beeldkwaliteit. Helaas heeft deze kleine camera geen ingebouwde stabilisator en zie je iedere bewuste en onbewuste beweging terug in het video materiaal. Gelukkig kwam de firma Feiyu Tech met een 3 assige stabilisator (Gimbal) waarop de Hero 6 gemonteerd kan worden. Zo kreeg ik ook tijdens het lopen mooie en stabiele beelden.

Maar ja; het was toch niet zo’n erg handzaam geheel. Totdat DJI kwam met diens nieuwe aanwinst; de DJI Osmo Pocket! Een video camera èn een gimbal in één en…. passend in de palm van mijn hand!! Een apparaatje dat je in je jaszak meeneemt en binnen 5 seconden gebruiksklaar is. Hier had ik nu op gewacht.

Naast het opnemen van videobeelden kun je met de Osmo Pocket ook foto’s maken. Beide functies heb ik tijdens een kort verblijf in Slenaken begin januari 2019 uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ‘Het voldoet helemaal aan mijn verwachting!’ De beelden zijn mooi scherp en het dynamisch bereik is wat mij betreft dik in orde. Via een app kun je de Osmo aansluiten aan je smart phone en dan kun je zelfs opnames maken in RAW bestand! Helaas ontdekte ik deze mogelijkheid later, waardoor ik tot nu toe alleen in JPG heb gefotografeerd.
In dit blog deel ik enkele foto’s met je om te laten zien waartoe deze kleine krachtpatser in staat is. Videobeelden gemaakt met de Osmo deel ik in een volgende blog. Uiteraard is het geen spiegel reflex camera, maar het feit dat je het geheel in je jaszak of broekzak kunt steken is mij veel waard tijdens onze wandeltochten.

BLOG OSMO POCKET ERVARING
DCIM100MEDIADJI_0449.JPG
DCIMPANORAMA100_0504DJI