Tijdens ons korte verblijf in Slenaken begin januari 2019, hebben wij een drietal wandelroutes gevolgd. Alle drie de routes voeren door het prachtige dal van het riviertje de Gulp. Het is een fraai meanderend riviertje dat zich kronkelend een weg vindt door het heuvelachtige Zuid Limburgse land. De tochten zijn door het vele stijgen en dalen al pittig, de blubber paden maakten het tot een extra uitdaging. Helaas was het tijdens de derde en laatste wandeling erg grijs en flink mistig. Ondanks alles hebben wij genoten van alle drie de routes.

De nieuwe DJI Osmo Pocket was onze mede reisgezel en zo kon ik deze testen op diens video- en stabilisatiekwaliteit. Het resultaat kun je hieronder zien. Persoonlijk ben ik dik tevreden, zeker als je ziet hoe klein deze videocamera is. Het beeld is mooi scherp en het dynamisch bereik eveneens prima. Tuurlijk kan de Osmo qua beeldkwaliteit niet opboksen tegen een echte videocamera. Dit ‘dingetje’ steek je echter wel met gemak in je jaszak, iets wat je met een echte videocamera niet kunt. Bovendien is het een camera en een gimbal in één, iets wat nog niet eerder op de markt verscheen.

Over de gimbal gesproken; de stabilisatie is fantastisch. Zelfs al glibberend over blubberige paadjes langs de Gulp, blijft het beeld mooi stabiel. Het enige jammere vind ik dat het geheel niet waterdicht is, dus als het regent….gaat het de jaszak in. Daarmee verliest het van de action camera’s. Maar, wie weet komt er in de toekomst nog een waterdichte uitvoering van de Pocket. Ik ben in ieder geval uiterst tevreden!

Meer informatie over de DJI Osmo Pocket vind je onder andere hier.