Cheetah

[us_separator style=”dotted” color=”custom” bdcolor=”#6b6b6b” type=”default”]

EEN ONTMOETING MET DE CHEETAH

Naast de geweldige ontmoeting met de luipaarden, kreeg ik tot tweemaal toe de gelegenheid een stel jachtluipaarden, of cheetahs te mogen zien. De eerste ontmoeting was s’morgens net nadat onze dochters en schoonzoons met de hete luchtballon van Airtrackers waren opgestegen. Ik had geregeld dat ik mee mocht rijden naar de startplaats waar ik het opstijgen wilde filmen. Nadat de ballon was begonnen aan zijn vaart over de krater van de Pilanesberg, nodigde de ranger annex driver mij uit voor een kop koffie. Gelet op het vroege uur en de lage ochtendtemperatuur sloeg ik dit aanbod niet af.

‘Koud’ onderweg, kreeg hij een seintje van zijn collega’s dat er cheetahs waren gespot niet ver van ons vandaan. Hij riep naar mij en sloot af met de woorden: ‘Hold on!’ Met een rot gang stuurde hij in het vroege ochtend licht zijn truck via de smalle en hobbelige paadjes. Binnen enkele minuten waren wij ter plaatsen en mocht ik minutenlang genieten van de aanblik van dit werkelijk prachtige roofdier. Moeder cheetah en haar 3 zoons hadden ogenschijnlijk nauwelijks oog voor het groepje toeschouwers veilig zittend in hun safari-voertuig.

De tweede en tevens laatste ontmoeting was wel de mooiste.
Zoon Koen was de enige van ons reisgezelschap die niet meeging met de hete lucht ballon. Hij maakte daarentegen in de plaats dankbaar gebruik, tijdens ons verblijf in The Black Rhino Game Lodge van het aanbod om zowel in de ochtend als in de namiddag met onze personal ranger Darrell Bam mee te gaan op zoek naar……Op alle tochten, waar ik er ook een aantal van meemaakte, kreeg hij best wel mooi en indrukwekkend wildlive voor de lens, maar helaas geen cheetah. Op de laatste ochtend besloten wij nog eenmaal mee te gaan voordat wij zouden vertrekken naar Johannesburg. Nog een laatste keer, nog een laatste kans…

Onderweg kreeg onze ranger het bericht dat er cheetahs gespot waren niet ver van waar wij op dat moment waren. Zou het dan toch gaan lukken?? Onderweg ernaartoe vertelde Darell dat er met de andere rangers de afspraak is dat er niet meer dan 3 voertuigen in de directe omgeving mogen komen bij, in dit, de cheetahs. Om de 5 minuten moet er een voertuig vertrekken en mag een ander ‘binnen komen’. Op deze manier worden de dieren het minst gestoord en heeft iedereen het mooiste zicht….althans, althans als de dieren niet ondertussen vertrekken.
Lang hoefden wij niet te wachten en waren wij getuige van enkele minuten uit het ochtendleven van 3 cheetah broers. Op de laatste ochtend, tijdens onze laatst gamedrive…….het heeft vast zo moeten zijn en onze zoon had het blijkbaar (terecht) verdiend!

[us_separator style=”dotted” color=”custom” bdcolor=”#6b6b6b” type=”default”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *